Made in Göteborg.

795 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Några av Göteborgs finaste mat- och dryckestillverkare har gått samman i projektet "Made in Göteborg". Vi är ett gäng småskaliga entreprenörer som var för sig och tillsammans gör Göteborg och Sverige lite roligare och godare att leva i. Vi tillverkar hantverksmässigt mat och dryck i världsklass och nu kan du få allt samlat i en låda. Att hämta på plats hos oss eller skickad hem till dörren.

Storm & Bille är stadens egna chokladfabrik, beläget i hjärtat av Linnéstaden. Kristin och Johan stenmaler och tillverkar choklad hantverksmässigt från grunden av ekologiska bönor och råsocker. Fritt från mjölk, nötter, gluten och soja. I lådan ingår en 80 grams chokladkaka (70% kakao från Uganda) med smak av havssalt.

Kafferäven Per Nordby är ett mikro-rosteri som startade 2013 i Bellevue, Gamlestaden. Fokus för Kafferäven ligger på god smak och hög kvalitet. Basen är råkaffet. Nyckeln är rostningen. Målet är njutningen i koppen. I lådan ingår ett paket kaffe (250 g) där bönorna kommer från kooperativet Kopakaki i västra Rwanda. 

Lilla Sur är det självklara hantverksbageriet för alla bröd- och bullälskare i Kålltorp. Gaisarna Andreas och Tommy satsade allt på ett kort, sålde rubbet och startade eget 2014 med filosofin - Inga krussiduller, inget "puttinutt", bara riktigt bra bröd. I lådan ingår ett presentkort som ger dig brödet Lilla Sur som kan hämtas vid tillfälle.

Wine Mechanics är Nordens första urbana vintillverkare. I Slakthuset i Gamlestaden pressas och jäser druvor för att sedan lagras och buteljeras i det gamla svinstallet. Druvorna odlas ekologiskt och biodynamiskt av toppodlare i Europa. I lådan ingår ett medlemskap till vinklubben The Nut Club (värde 500 kr) som ger dig inbjudningar till provningar, förtur till limiterade viner och fina rabatter.

Råda Gelato är glasstokarnas paradis på Landsvägen i Linnéstaden. Glassmästare Nicklas Uhrbom Eriksson lyckas på något sätt skapa magi i varje kula gelato och lyfta smakerna till en helt ny dimension. Glass från scratch utan konstiga tillsatser görs i köket bakom den lilla butiken. I lådan ingår ett presentkort som ger dig en halvliter, valfri glass.

Konditori Kampanilen öppnade (åter) i Majorna i februari 2019 och är idag ett av landets bästa ställen för sötsaker, bröd och en stunds njutning. Konditorerna Kalle och Hanna skapar fantastiska praliner och bakverk som har gett stort eko och skapat stor abstinens. I lådan ingår en ask om fyra praliner med olika smaker.

Mugwort BBQ är Johan Kullbergs dröm. Ett äkta barbecue shack i Gråbo där det röks och grillas lokalproducerat kött. Johan tillverkar även bbq-såser och 2018 kammade han hem ett EM-guld för sin BBQ Sauce. I lådan ingår en 33 cl flaska av just denna såsen.